Akne lahko vaše življenje povsem obrnejo na glavo

Dejstvo je, da so akne lahko izjemno nadležna zadeva in pogosto marsikomu življenje dobesedno obrnejo na glavo. Lahko na primer načnejo samozavest, uničujejo samopodobo. Na kakšen način se jih lahko znebimo, lahko preberete v številnih člankih ali blogih, vendar ni nujno, da nam bo to zares kaj pomagalo.

V prvi vrsti je pomembno, da ko se vam pojavijo akne, da se oglasite pri strokovnjaku, ki takšen pojav lahko primerno zdravi oziroma najprej ugotovi, zakaj je do nastanka tega pojava sploh prišlo. Obenem pa si lahko tudi doma z nekaj znanja pomagati pri odstranjevanju oziroma blaženju.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako akne lahko krotite tudi sami doma.

 

Po vsakem umivanju koži vrnite kislost s pomočjo hidrolatov

Za kožo je značilno, da vsebuje naravni kislinski plašč. Ta se seveda po vsakem umivanju poruši. Razlog za to je seveda trda vodovodna voda in seveda najrazličnejša čistilna sredstva za kožo. Posledično je koža še toliko bolj dovzetna za akne oziroma jim je podvržena. Enako velja za mozolje.

Rešitev za omenjeno pa je v resnici mnogo bolj preprosta, kot si morda mislimo. Po vsakem umivanju namreč lahko koži povrnete kislost, in sicer s pomočjo najrazličnejših hidrolatov. Nekateri za to predlagajo tudi uporabo jabolčnega kisa.

Akne lahko vaše življenje povsem obrnejo na glavo

 

So akne morda odraz vašega notranjega neravnovesja?

Pogosteje pa bi se morali vprašati, ali so akne morda rezultat oziroma odraz tega, kar se dogaja v naši notranjosti telesa. Odgovor na to vprašanje je seveda pričakovano trdilen. Dejstvo je, da je ravno koža odraz našega počutja. Na njej se direktno odražajo hormonalna ravnovesja pa tudi stres. Čeprav se morda trudimo, da se čim bolj zdravo ter uravnoteženo prehranjujemo, slednje pogosto ne zadošča, da bi se lahko dobro izognili poškodbam na koži, kot so denimo akne.

Za zmanjšanje stresa in za njegovo harmonizacijo ne nazadnje lahko zelo dobro poskrbijo tudi vse bolj priljubljene kapljice iz konoplje.