Pomivanje posode je vsakdanje hišno opravilo

Večina ljudi posodo pomiva vsak dan. To je odvisno tudi od tega, koliko smo doma. Če delamo po cele dneve in pridemo komaj zvečer doma, potem nas posoda ne čaka, razen če si vzamemo kozarec ali kaj podobnega. Kozarec še veno lahko počaka do naslednjega dne. Večji problem je, če posodo od kosila puščamo do naslednjega dne. To je dobro da se pomije čimprej, da se hrana ne prilepi na posodo. S tem tudi ščitimo krožnike in lonce, ker ne praskamo toliko po njih z gobico. Če posoda stoji en dan potem moramo močno praskati po posodi in s tem jo tudi zelo uničimo.

Pomivanje posode je vsakdanje hišno opravilo

Nekateri ljudje uporabljajo tudi pomivalni stroj. Pomivalni stroj je odlična ideja, ko gre za zelo veliko posode. Če imamo goste in ogromno posode, je včasih težko pomiti vse v enem kosu. Zato nam pride prav pomivalni stroj. Ima dovolj prostora za vso posodo in na koncu se posoda še posuši. Se pravi ko odpremo pomivalni stroj, moramo le še zložiti posodo nazaj v omare.

Posodo lahko pomivamo na več načinov. Če gre za zelo umazano posodo, potem rabilo tekoči detergent, da spravimo umazanijo dol. Če gre za kozarce iz katerih smo pili vodo, je dovolj da jih samo splahnemo. Kdaj pa kdaj pa si doma tudi privoščimo čevapčiče ali kaj podobnega in pečemo na žaru. Tukaj gre za zelo mastno posodo, ki se jo je potrebno lotiti taktično. Olje in maščoba ne gre kar tako dol iz posode. Najprej je dobro da dobro splahnemo pod vodo nekajkrat. Potem pa obstaja čistilo za maščobe, ki zelo učinkovito odstrani maščobo iz posode. Če imamo to čistilo potem se ne rabimo obremenjevati s tem kako bomo to pomili. Lepo v posodo nalijemo vodo in malo tega čistila ter nekaj časa počakamo, da čistilo začne malo učinkovati. Po nekaj časa pa lepo zdrgnemo posodo in maščobe ni več.