Ali vam lahko meditacija pomaga pri vsakdanjem življenju

Seveda lahko!

Lahko bi rekli, da je meditacija super rešitev, da poskrbimo za svoje zdravje in se na ta način boljše počutimo. Vsak človek potrebuje nekaj, da se sprosti, tako je čisto odvisno od posameznika, kaj je tisto s čimer se bo ukvarjal, da bo poskrbel za svoje duševno stanje. Kako lahko človek poskrbi zase, pa je njegova odločitev.

Lahko:

  • Se ukvarja s športom,
  • Meditacija je super zadeva za duševno počutje,
  • Sprehodi,
  • Branje knjig,
  • Razgibavanje,
  • Plavanje.

Res imamo na razpolago ogromno aktivnosti, le pomisliti moramo, kaj nas veseli. Kajti dobro je, da se ukvarjamo z nečim, kar nas tudi osrečuje. Nikar ne tecite vsak dan, če vam je to muka, kajti potem ne bo uspeha, ker vam ob tej dejavnosti ni lepo. Poiščite nekaj, kjer se počutite dobro in veste, da vam to odgovarja. Meni odgovarja meditacija, jaz bi meditirala vsak dan in to tudi počnem. Ko sem spoznala, kaj pravzaprav meditacija je, sem videla, da moje telo to potrebuje. Od takrat naprej se mi je veliko spremenilo, posebej moje psihično počutje, odkar meditiram.

Nekaterim je meditacija čisto nekaj tujega, pa je lahko tako enostavna in prinese ti lahko takšno lepo sprostitev, umiritev telesa, kar v bistvu prispeva k vašemu vsakdanjemu zdravju. Če boste malo pogledali na spet, boste kmalu videli, da je meditacija širok pojem in da obstajajo različne meditacije in prav je, da si vsak izbere tisto, ki mu odgovarja. Kajti, nekateri lahko meditirajo eno uro, drugi pa samo nekaj minut, tudi to je meditacija, če tudi za vas le nekaj minut na dan. 

Če lahko meditacija pomaga pri vsakdanjem življenju, pa je to čisto nekaj normalnega in prav je, da se poudari, da meditacija lahko še kako vpliva na naše počutje in da bi bilo prav, da meditira čim več ljudi.