Cevi so se zabasale in potrebno je bilo narediti odmaševanje wcja

Grozno, ko se ti to zgodi, ker ne veš, kako bi problem rešil. Saj poznate občutek, ko greste na wc in potegnete vodo, ki pa namesto, da bi odtekla ne odteče in se wc nalije do vrha z vodo, pošteno vas je strah, da bo voda šla preko školjke. Ja, odmaševanje wcja si ne želi nihče, ker je res neprijetno delo.

Pri nas, ko sem bila majhna se je večkrat zgodilo, da se je wc školjka zabasala, potem sem videla, kako je to reševal moj oče in danes pri naši družini mi je prišlo prav, ker smo tudi mi potrebovali odmaševanje wcja, saj voda ni več odtekala. Sprva sem bila prepričana, da so krivi otroci, a ker smo imeli prej polno hišo ljudi, se je verjetno to zgodilo enemu gostu. Pričakovala bi, da bi prišel do mene in mi povedal, ne pa da sem prišla v kopalnico in doživela šok, ker je bila školjka polna vode in potrebno je bilo narediti odmaševanje wcja, druge ni bilo. Da bi vedela, kdo je to naredil, mi bi bilo lažje, ker bi ga lahko vprašala, če mu je mogoče kaj padlo v školjko, ali kaj se je zgodilo. 

Popolnoma nič nisem mogla pri tem, kajti nisem mogla sedaj klicati vsakega gosta posebej. Poklicala sem moža, da bi on rešil zadevo, pa tudi ni vedel, kaj bi točno naredil. Takrat pa sem se jaz spomnila, kako je to delal moj oče. Rekla sem možu naj prinese kakšne štiri lavorje vode in da bom to potem na hitro vlila v wc in odmaševanje wcja bi moglo uspeti. Edino, če nekdo ni nečesa vrgel v wc in je cevi popolnoma zadelalo, takrat potrebuješ vodovodarja, da ti ta problem reši. Hvala bogu je odmaševanje wcja uspelo, kajti ne predstavljam si, da bi se cevi popolnima zadelale.