Naj bodo mandlji vedno na vaši mizi, ne bo vam žal

Sam sem takšen, da ko grem kupovat, nakupim ogromno hrane, posebej se osredotočim na oreščke, kot so mandlji, lešniki in orehi, to obožujem in bi jih pojedel veliko. Vseeno pa mora vse imeti svojo mejo in z ničemer ne smeš pretiravati, ker to potem ni zdravo. 

Najboljši so mi mandlji, tisti olupljeni, tako da teh se najbolj veselim, ko jih jem zvečer pred televizijo. Sedaj sem že bolj pazljiv pri tem, da si jih na mizo ne dam več cel paket, ampak samo za pest, tako, da jih potem ne pojem preveč. Ko sem enkrat prebiral, kako so mandlji zdravi za srce in da bi jih morali uživati bolj pogosto, sem bil vesel, da sem jih imel tako rad. 

Res pa, da jih nikoli nisem uporabil kje drugje, na primer, da bi bili mandlji zmešanih v hrani, sladici, vedno jih jem samo tako. Kolikokrat se je že zgodilo, da sem si jih dal zjutraj pred službo v žep in potem sem jih v službi jedel, ko sem seveda lahko. Kasneje sem to nehal delati, ker sem vedel, da jih imam v žepu, sem jih jedel non stop, kadarkoli je bilo to mogoče. 

Ljudje danes jedo kar zdravo, saj sam tako opazim, ko gledam naše zaposlene, ko pride čas malice, ženske imajo zraven same zdrave obroke, včasih ko se spominjam ni bilo tako, jedli smo same rogljičke in pili kave. To so bile naše malice, sedaj pa so se časi spremenili. Tudi sam ne jem več tako in ne boste verjeli tudi kave več ne pijem. Tako sem začel živeti bolj zdravo tudi jaz, mandlji v mojem žepu to tudi povedo, kajti lahko bi imel slane arašide ali pa kaj drugega, ki ni tako zelo zdravo. Tako pa so moja popotnica večkrat mandlji v žepu, moji prijatelji se včasih iz tega že pošalijo, da sem kot hrček, ki neprestano nekaj grizlja.