Da preprečim upadanje mišične mase v srednjih letih, sem se odločila za fitnes

Prišla sem v leta, ko sem se zavedala, da bomo morala malo bolj popaziti na svojo mišično maso, kajti zadnja leta nisem prav nič naredila za svoje telo. Vse, kar sem bila pripravljena narediti, je bil občasni sprehod, ki pa mi ni dal nobenih rezultatov. Ko sem se pogovarjala z osebo, ki se spozna na telo, mi je svetovala vaje za mišično maso. Takrat me je to presenetilo, kajti nisem vedela, zakaj bi sedaj jaz to potrebovala, potem pa mi je zelo lepo razložila, kako z leti mišična masa upada in da moramo sami poskrbeti zanjo.

Prestopila sem prag fitnesa, čeprav nisem bila navdušena, ker sem imela občutek, da ne spadam tja. Kmalu mi je trener povedal, kako zelo sem lahko ponosna nase, da sem se odločila za ta korak in kako mi bo moje telo čez leta hvaležno. Sestavil mi je vaje in tako sem začela telovaditi vsak dan. Če nisem mogla v fitnes, sem vaje prilagodila in jih delala doma.

Sedaj, ko je minilo nekaj mesecev še kako vidim razliko, kako dobro je bilo, da sem začela telovaditi in s tem ohranjati mišično maso. Sedaj sem jaz tista, ki svetujem svojim prijateljicam, naj začnejo telovaditi, kajti le tako bodo poskrbele za svoje zdravje. 

Sama sem srečna, imam energijo in imam vsak dan voljo, da grem na trening, nikoli ga ne zamudim, kajti to je del mojega zdravega življenja in upam, da ne bom odnehala. Srednja leta so bolj pomembna, kot pa mi mislimo, da poskrbimo za mišično maso.