Maturantske obleke se skozi čas spreminjajo

Tako kot se spreminjamo mi, se spreminjajo tudi naši otroci. Ne moremo pričakovati, da bomo naši otroci podobno obleči na maturantskem plesu, kot smo bili mi, maturantske obleke se spreminjajo in prav je tako. Sama imam hčerko in sina. Tako sem dala skozi obe izkušnji. Prvo je odvisno kakšen okus in stil ima osebno tvoj otrok, to kar močno vpliva na to, kakšne maturantske obleke si bo zaželel. 

Prvo je na vrsto prišel sin, vedela sem, da bo želel izstopati, da si ne bo želel klasične maturantske obleke, ker je bil vedno samosvoj. Nisem imela kaj dosti skrbi glede njega, kajti točno je vedel v katero trgovino si želi po obleko in v katero po čevlje, tako da sem si mogla vzeti le prosti dan, da sem ga peljala. Vse je kupil v istem dnevu, pospravil v omaro in stvar je bila rešena. 

Pri hčerki pa je bilo bistveno drugače. Že samo razmišljanje katere maturantske obleke si želi je bilo bistveno prej, kot pri sinu. Prav videla sem jo, kako jo vse to bremeni, kako bi rada bila ta dan lepa. Vedela sem, da potrebuje pomoč, čeprav je govorila, da bo obleko našla sama. Tako sem, tako kot znajo starši, po tihem pristopila in kmalu sva skupaj izbirali stil maturantske obleke, ki so bile na netu. 

Ko se je odločila za določen stil, pa sem jo peljala v trgovine za katere sem sama bila prepričana, da bo našla svojo obleko. Vse to se je dogajalo bistveno prej, kot pa pri sinu in kar nekaj trgovin sva dale skozi, kar nekaj slabe volje, nestrpnosti, da sva našle tisto pravo po barvi in po modelu. 

Na oba otroka sem bila tista dan še kako ponosna, maturantske obleke, ki sta nosila, pa so zame bile najlepše od vseh, ker sta jih nosila moja dva otroka.