Raje naredite dobro izolacijo, kot da izbirate: lesena ali pvc okna?

Povem iz izkušnje, ker smo gradili z prijatelji skoraj istočasno in sedaj oboji že dve leti živimo v hišah. Lahko rečem samo toliko, da so se naša okna razlikovala po materialu, mi smo imeli pvc okna, oni pa so si montirali lesena okna in razlikovala se je izolacija naših hiš, namreč naša izolacija je  večja in narejena iz kvalitetnejšega materiala, kot pa prijateljeva. 

Pa sva se z prijateljem en dan pogovarjala, kako kaj naše hiše. Jaz nisem imel enih pripomb, samo da so se mi nekje naredile male razpokice po notranjem zidu in to je to. Prijel me je za jezik, ker mi je rekel, da zakaj sem dal pvc okna, ker so lesena boljša. Ker nisem hotel biti nesramen, sem mu lepo odgovoril, da sva z ženo gledala, da sva za dobro ceno dobila dobre kakovosti pvc okna. Na kar pa sem jaz njega vprašal, kako kaj njegova hiša. Bil sem presenečen, da mi je sploh povedal, kajti vedno je moral biti najboljši in da ima že plesen v hiši me je šokiralo. Enostavno sem pomislil, da potem z ženo nisva tako slabo zbrala, ker imava pvc okna in nimava plesni, vendar problem tiči po moje drugje.

Mi imamo res boljšo izolacijo, vendar pa smo še kako skrbni glede prezračevanja, ker se zavedamo, da pvc okna ne dihajo se naša hiša se sigurno prezrači trikrat na dan, ko gledam njih, so zaprti po cele dneve in lahko imajo oni lesena okna, vendar to ne pomaga, mi imamo pvc okna, zračimo in smo brez vlage in plesni, resnično se zavedamo, da ni važno katera okna imaš, glavno je da zračiš hišo in vsekakor je za toplotno izolacijo večjega pomena dobra izolacija hiše, to je zame na prvem mestu, okna pa so samo ena izbira posameznika, ker danes ima trg zelo dobra pvc okna, kakor tudi lesena in kovinska. Lahko pa tudi kupite vse tri materiale v zelo slabi kakovosti.