Treking čevlji za lažje pohode

Sam imam probleme pri nakupu čevljev, ker me pogosto čevlji tiščijo pri velikem prstu. Ker pa zelo rad hodim v hribe, sem vedel, da bodo treking čevlji zame kar stresni nakup, ker bom moral res paziti, da kupim dobre čevlje, da bom lahko več ur hodil v njih in me noht na palcu ne bo bolel. Namreč moj noht na palcu je uničen, občutljiv in poškodovan, tako se zavedam, da so treking čevlji zame lahko lepa rešitev za pohode, lahko pa si z napačnim nakupom pošteno zakompliciram stvar. Zavedam se tudi, da če me bodo treking čevlji žulili, jih ne bom mogel vrniti nazaj v trgovino in denar bom vrgel stran. Vsi pa vemo, da ti pohodni čevlji niso poceni.

Pa sem šel v to misijo. Rekel sem si, če tudi porabim celi dan, le da kupim prave udobne čevlje. Sedaj, ko že poznam situacijo se zavedam, da moji čevlji morajo biti malček večji od moje prave številke in da spredaj ne smejo biti ojačani. Sedaj pa najdi, da bodo treking čevlji takšni, da ne bodo ojačani spredaj, ker seveda skoraj vse delajo tako, da nam zavarujejo prste. Mene osebno pa nohti začnejo boleti, če je čevelj spredaj ojačan. Dal sem skozi tri trgovine in nikjer nisem bil 100% prepričan, da je to to, kasneje pa sem šel še v eno slovenskega proizvajalca in našel prav takšne, ki so se ulile z mojim stopalom, korak je bil stabilen, spredaj pa ti treking čevlji niso bili ojačani, ampak so imeli mehko blago. Takoj sem videl, da je to čevelj zame. 

Moj prvi pohod z temi treking čevlji je bil fenomenalen. Čeprav sem se pošteno bal, kako bodo moji prsti zdržali, ko bom šel v dolino navzdol in ali me bodo boleli drugi dan, vendar je bil strah odveč. Vedno sem imel problem, ko sem šel en dan v hribe, kako bo drugi dan in niti pomisliti nisem mogel, da bi drugi dan z hribi nadaljeval, sedaj, ko so treking čevlji pravi, si bom lahko izbral težje in daljše ture.