Železniški promet je odličen in ugoden način transporta

Ker sem študent, to pomeni, da se moram vsak dan odpraviti v Ljubljano, kar pa ni tako blizu mojemu doma. Ker zaradi študija nimam rednega visokega zaslužka, si ne moram privoščiti, da bi se vsak dan vozil na faks z avtom, saj bi mi na koncu meseca sam bencin vzel preveliko denarja. Zato pa se zanašam na odličen javni promet in sicer železniški promet.

Železniški promet je odličen in ugoden način transporta

Ker pa tudi sam živim v bližini železniške postaje, moja fakulteta se pa nahaja blizu železniške postaje v Ljubljani,  je to še najboljša možnost prevoza, ki ga lahko izberem. Med drugim pa je železniški promet veliko bolj zanesljiv, saj ni vezan na cestne razmere, ki so ob zasedenih urah kar slabe. Tako pa vlak vozi po tirih, kateri so neodvisni od cest, kar ga naredi veliko bolj zanesljiv način prevoza.

Med drugim pa je železniški promet tudi bistveno cenejši, kot bi bilo, če bi sam vozil v Ljubljano. Ker sem študent, lahko dobim mesečno za samo 25 evrov, kar pa vključuje neomejeno število voženj, po celi Sloveniji. Takšno ceno pa imajo tudi dijaki, saj je njihovo stanje podobno, kot stanje študentov. Super cene pa se ne ustavijo le pri dijakih in študentih, temveč imajo upokojenci celo zastonj prevoze z vlakom. V kolikor pa ne potrebujemo mesečne karte pa se da kupiti tudi tedenska karta ali pa kaj podobnega.

Tako mi železniški promet omogoča, da se lahko vsak dan, za minimalno ceno, odpravim na študij v Ljubljano. Poleg tega pa lahko grem kakšen vikend, ko imam čas tudi na morje, saj me ta karta lahko popelje brezplačno, oziroma brez doplačila, tudi do morja. To pa je super, saj lahko potem železniški promet uporabim ne le za študij, temveč tudi za prosti čas. Gre torej za odličen način prevoza in zato bom še nekaj časa prisegal na ta način prometa.