Moje obrvi niso bile nikoli pravilno oblikovane

Kar dolgo časa sem imela čisto naravne obrvi, nikoli si jih nisem oblikovala. Vse moje prijateljice pa so imele vedno lepo oblikovane obrvi. Sem že v upokojitvi in navajena sem na svoje obrvi in na moj celotni videz. Zadnjič pa sem se pogovarjala z ženskami s katerimi hodim na telovadbo in debata je prišla na obrvi, če si jih katera še oblikuje, ali imamo, kar naravne. 

Bila sem presenečena, ker si vse v teh zrelih letih obrvi še kar oblikujejo. Kar malo nerodno mi je bilo povedati, da si jaz nikoli nisem oblikovala obrvi, tudi ko sem bila mlajša. Med njimi je bila tudi zelo elegantna gospa, ki je bila vedno urejena. Brez zadržkov me je vprašala, zakaj si nikoli nisem oblikovala obrvi in prav nisem vedela, kaj naj ji odgovorim, ker še sama nisem vedela zakaj. 

Tisti dan ko sem prišla domov, sem si šla v kopalnico pogledat svoje obrvi čisto od blizu. Ja, priznam, da bi bilo lepo, če bi si jih pravilno oblikovala, a kaj, ko nisem znala. Spomnila pa sem se na svojo frizerko, ki je včasih drugim oblikovala obrvi, ko jim je naredila pričesko. Poklicala sem jo in se naročila na pričesko, zraven pa sem dodala še oblikovanje obrvi, kar je tudi njo presenetilo. Takoj ko sem prišla na pričesko me je vprašala, kako to, da sem se odločila, da si bom oblikovala obrvi, pa sem povedala, kaj se mi je zgodilo. Nisem bila prepričana, da sem se pravilno odločila, toliko let imeti naravne obrvi in si jih sedaj na zrela leta oblikovati, to bo kar sprememba pri meni. Frizerka je čutila moj strah in se je še posebej potrudila. 

Ko je ona pokazala v ogledalu moj obraz, je moj pogled bil čisto drugačen kot prej. Moje oči so kar naenkrat bile lepše, bila sem hvaležna njej, da mi je znala tako lepo oblikovati obrvi, tako sem presenetila vse ženske, ko sem naslednjič prišla na telovadbo.