Nakup nove toplotne črpalke

Želja, da je hiša poleti hladna in pozimi topla je bila ta, da smo prišli do zaključka, da so toplotne črpalke najboljša rešitev za naš dom. Ni bila tako problematična zima za ogrevanje, kot je bilo poletje, ko je v hiši preveč vroče. Kar nekaj let nam je bilo poleti prevroče, nikakor, da bi se hiša shladila. Hladna je bila samo zgodaj zjutraj, potem pa ne več.

Ko je oče prihajal k nam na obisk kot varuška, ker sva midva morala v službo, vrtca pa žal nismo dobili, je bil popoldan čisto utrujen, ker mu je bilo prevroče. Jaz sem to še kako razumela, mojemu možu pa je bilo čisto vseeno. Povedala sem mu, da tako ne gre in da naj gre gledat toplotne črpalke, ker če ne bo šel on, bom šla v akcijo jaz, samo da se ne bo potem pritoževal, da sem kupila napačno toplotno črpalko. Kako nerodna situacija, ko se pri večji stvari ne strinjaš. No, ne vem točno, če se nisva strinjala, on enostavno ni razmišljal glede toplotne črpalke, ker ga cele dneve ni doma in ni čutil tega, kako je čez dan v hiši prevroče. Bolj, kot sem mu razlagala, da res ni fajn, bolj je on govoril, da to res ni nič takšnega.

Seveda sem stvari vzela v svoje roke in pogledala, ali bo v soboto vroč dan. Napovedan je bil zelo vroč dan in odločila sem se, da grem za cel dan od doma, da bo mož moral biti doma sam z otrokoma in takrat bo videl, kako je brez toplotne črpalke, ker mu bo vroče. Vse to je bil moj namen, da končno razume, da mi poleti ne moremo več brez toplotne črpalke in tako je tudi bilo. Že popoldan me je klical in priznal, da je nevzdržno in da bova takoj v ponedeljek šla gledat toplotne črpalke, ker je prevroče. Pa mi je uspelo!