Test ali je pitna voda pri nas doma res drugačna

Ko sem se vrnila iz hotela, kjer je bila pitna voda tako čista, kot še nobena voda do zdaj sem seveda najprej preverila v svoji kopalnici, ali je to res in se mi ni samo tako zdelo. Odšla sem v kopalnico, ker je bila bližje kot kuhinja in takoj odprl pipo. Nekaj časa sem gledala tisto vodo, potem sem pa videla, da je dejansko nekaj na tem. 

Res sem mislila, da pitna voda ne more biti še bolj čista kakor ta, ki jo imamo doma. No, verjetno ima cela Slovenija enako bolj ali manj. No vseeno sem mislila, da je to vrhunce, ki ga pitna voda lahko doseže, res pa je, da nisem nikoli kaj preveč razmišljala o tem, ker je bilo to skoraj nekaj samoumevnega. Sedaj, ko pa malce bolje gledam razliko, sem pa prav presenečena. Še po okusu se mi zdi, da je ta pitna voda malce drugačna od tiste v hotelu. Ne vem pa, v čem je trik, da je tako. Moram se pozanimati pri znanki, ki mi je to tem prvič govorila, le se je morda kaj pozanimala o tem, ko je bila tam. Res me zanima, kako je lahko pitna voda tako drugačna niti ne tako veliko kilometrov proč. Res, da je bilo to izven Slovenije, ampak vseeno mi je malce nenavadno.

Test ali je pitna voda pri nas doma res drugačna

Ko sem zaključila s testom o tem, če je voda pri nas res drugačna, sem se končno lahko v miru ustalila nazaj doma. Najprej sem morala ven iz končka dati vse stvari, ki sem jih imela notri. Veliko tega sem morala oprati in nekaj mi je ostalo čisto, tako, da sem morala to pospraviti. Na srečo me ni čakalo veliko dela, tako, da sem bila v roku ene ure gotova. Edino perilo sem morala še počakati, da se opere. Mit o tem, kakšna je pitna voda pri nas, je pa tudi razrešen.