Tudi za čebelarstvo so pomembna zaščitna oblačila, da lahko normalno prideluješ med

Danes gledam soseda, ki dela nekaj v čebelnjaku in ima oblečena zaščitna oblačila, da ga čebele ne popikajo. V resnici me bolj zanima, ali ta zaščitna oblačila, res delujejo, ker mislim, da se nekje slišala, da se vseeno čebele znajdejo in pridejo skozi ta zaščitna oblačila, kar pa ni ravno najbolje, saj te običajno popikajo.

Zato danes opazujem soseda, ki ravno nekaj dela v teh oblačilih v čebelnjaku in čakam na reakcije, ki bi lahko kazale na to, da ga je pičila čebela. Zelo dolgo sem ga opazovala, ampak žal nisem videla nobene reakcije. Lahko, da ga takšni piki tudi kaj preveč ne ganejo. Tudi to je ena izmed možnosti.

Tudi za čebelarstvo so pomembna zaščitna oblačila, da lahko normalno prideluješ med

Po dobri uri sem se naveličala, ker se ni zgodilo nič meni zanimivega in tudi kavo sem že zdavnaj spila. Odšla sem notri, medtem ko je sosed še vedno vneto nekaj delal okoli čebelnjakov. Ne razumem se na to, če sem čisto iskrena, ker ga nisem nikoli kaj preveč o tem spraševala. Pa tudi nikogar drugega nisem nikoli spoznala, ki bi se ukvarjal s to dejavnostjo. Sem ter tja, je kdo povedal kakšno zgodbo o tem, kako je od nekoga oče ali dedek delal nekaj z medom in to je vse, kar sem vedela o čebelah in čebelarskih zadevah. Približno sem vedela, kako so zaščitna oblačila videti in kaj morajo omogočati in da niso popolnoma neprebojna za čebele, ker jim vseeno uspe najti način, kako prilesti pod oblačila. Lahko, da niso vsa oblačila takšna in, da je imel nekdo kakšna slabša zaščitna oblačila, za to delo. Tudi to bi bilo lahko čisto možno, se mi zdi.

Vsekakor je pa to nekaj, s čimer se ne bi ukvarjala, ker ne vidim drugega smisla v tem, kot to, da bi lahko imela domači med. Kar pa lahko brez težav kupim od soseda ali pa od koga drugega in se mi ni treba ukvarjati s tem, ali so zaščitna oblačila dobra ali ne.