Vratne opornice so nam v veliko pomoč za hitrejše okrevanje

Pred časom sem imela manjšo prometno nesrečo in bila sem prepričana, da mi nič ni. Na kar me je naslednji dan bolel vrat. Bolj zaradi preventive sem se naročila na pregled, da ne bi slučajno bilo kaj narobe, niti najmanj pa si nisem misila, da bom prišla do vratne opornice, ker sem bila prepričana da ni nič. 

Zdravnik, ko me je pregledal je svetoval, da je najboljše, da grem na slikanje, ker on nič ne vidi in da slika pokaže realno sliko, če bi kaj bilo narobe, že pa mi je svetoval, da sicer vratne opornice ne potrebujem, je pa fajn za hitrejše okrevanje in da me bo manj bolelo. Tako sem po pregledu šla v lekarno, kjer imajo vratne opornice, da mi dajo primerno zame. Sama sem bila skeptična glede vratne opornice, saj bolečina ni bila tako močna, a sem se kmalu po njenem nošenju počutila boljše. Ker sem imela fiksiran vrat mi je to zelo odgovarjalo. Vzela sem si sicer par dni bolniške, da se umirim, da vrat neha boleti, ker sem po službeni dolžnosti veliko na cesti in to sedaj ne bi bilo primerno.

Po parih dneh je bilo res veliko boljše, vratne opornice res pomagajo, slikanje je pokazalo, da je z mojim vratom vse v redu in lahko sem šla v službo. Verjamem, da bi brez vratne opornice okrevanje bilo daljše, prepričana sem v to, ker res pomaga, saj fiksira vrat in tako mišice počivajo. Na začetku, ko te res boli je to idealna rešitev. 

Sama sedaj dobro vem, kako prav pridejo medicinski pripomočki in če se le da, si jih privoščimo, ko jih potrebujemo, ker je okrevanje hitrejše in bolečine hitreje minejo. Jaz brez vratne opornice sigurno ne bi mogla po parih dneh spet sedeti v avtu in hoditi  v službo. K sreči se je vse končalo srečno.