Za manjši hotel je toplotna črpalka za sanitarno vodo odlična izbira

Vodim manjši hotel na obali, kjer imamo čez celotno leto goste. V hotelu je deset apartmajev in se porabi veliko tople vode. Zato je padla odločitev, da bo toplotna črpalka za sanitarno vodo ogrevala vodo. Sedaj smo imeli to urejeno na zalogovnik, kjer je bilo potrebno konstantno ogrevanje vode. Pogosto se je zgodilo, da je tople vode tudi zmanjkalo. Zato sem poklicali strokovnjaka, da preračuna porabo in zmogljivost, ki jo mora imeti toplotna črpalka za sanitarno vodo za naš hotel.

V zimskem obdobju smo začei z sanacijo hotela. Uredili smo tudi druge zadeve. Prebelili smo vse sobe, namestili bolj udobne vzmetnice in zamenjali okna. Investicija za okna je bila precejšna in zamudna. Okna smo zamenjali tudi zaradi bolje izolacije, tako zračne kot zvočne izolacije. Plastična okna so namreč omogočala, da je bila boljša zvočna izolacija. Pogosto smo imeli pritožbe strank zaradi hrupa, kajti v bližini hotela se je nahajala cesta.

Ko je bila sanacija gotova kar zadeva gradbenih del, je bila v tem času nameščena tudi toplotna črpalka za sanitarno vodo, ki bo ogrevala vodo. Na koncu so sledila še manjša urejanja hotela. Posadili smo nova drevesa v okolici in namestili moderne ležalnike. Zunanji bazen je tokrat ostal isti, ker je bilo adaptacija hotela precej draga, smo to prihranili za naslednje leto.

Ko smo hotel ponovno odprli, smo imeli polno zasedenost. Nekoliko smo povišali cene pa vendar se nam je preurejanje hotela obrestovalo. Gostje so bili zadovoljni. Kar zadeva tople vode je toplotna črpalka za sanitarno vodo dosegala zmogljivost, ki smo si jo zadali. Tudi v najbolj kritičnem čsau dneva, ko se porabi veliko vode je bilo tople vode dovolj. Običajno se vsi gostje tuširjo v enakem času, nekje od sedme in osme ure zvečer. Takrat je poraba največja. Zadovoljni smo s nakupom in toplotna črpalka za sanitarno vodo bo v treh letih izplačana.

Za manjši hotel je toplotna črpalka za sanitarno vodo odlična izbira